Bananmuffins med chokolade
Her til aften fik jeg lyst til at bage. Da jeg gik igang så jeg, vi ikke havde andet en tippo 00 pizzamel i køkkenet. Efter en google-søgning, endte jeg dog med at give mig i kast med bagningen med pizzamel.
Opskriften her er fra klappeklappekage dog lidt nyfortolket af mig.
Ingredienser:
- 2 æg
- 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel (ca. 2½ dl) – Det var så her, jeg valgte tippo 00 mel.
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør
- 2 modne bananer
- 100 g god mørk chokolade – efter at have søgt huset igennem for chokolade landede mit valg på 6 (40 g) guldkarameller, flest originale nogle med mint.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver i en anden skål. Smelt smørret ved svag varme og afkøl. Rør mel og smeltet afkølet smør skiftevis i æggemassen sammen med moste bananer og grofthakket chokolade.
Fordel dejen i 12 papir-muffinsforme ( almindelig mellemstørrelse) og bag dem midt i ovnen.
Bages 15-20 min. ved 200 grader. (jeg brugte alm. ovn, ikke varmluft. Mine muffins fik cirka 16 minutter)
RESULTATET blev ganske fint. Ikke de mest spændende muffins, jeg har smagt, men dog lækre svampede og jeg er sikker på, det ville have hjulpet med meget mere chokolade i. Banansmagen var heller ikke lige så kraftig, som jeg havde regnet med, så næste gang, vil jeg nok putte en halv banan mere i.
Ingen kommentarer endnu